fredag 12 september 2008

Något underbart....

Måste bara skriva nåt som jag tycker är så underbart. Nere på Neptun där vi solar och badar på dagarna så brukar det sitta ett gäng farbröder runt 80-90 år (med sina käppar) och dricka några öl och ta ett dopp i havet. De tjattrar fram till lunch sen går de hem, antagligen för att ta en siesta.

På kvällarna brukar även bänkarna längs strandpromenaden vara fyllda med äldre människor, äkta par som är ute och träffar sina vänner, 3 damer på ena bänken och 3 farbröder på bänken intill.

Är inte detta underbart att trots åldern så har de fortfarande sånt socialt liv. Jag tycker synd om de äldre (som är rätt vanligt i Sverige) som får sitta hemma ensamma och uggla hela dagarna! De enda de har att se framemot är de fåtal gånger släkten kommer på besök.

Som en vän sa idag när vi satt och diskutera detta; 'När jag är 80 ska jag ta kokain och dricka whisky varje dag!' Kanske inte ordagrant menat, men ändå, är det inte i den åldern som man borde ta ut svängarna ändå (i alla fall om man har hälsan i behåll)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker oxå de ser så mysigt ut utomlands då de äldre sitter på bänkarna och umgås