söndag 7 september 2008

Cabinet War Rooms

Då var det dags att berätta om vår kaosdag i London med familjen Sparks. Vad gör man en regnig dag i London? Med fyra energifulla tjejer i åldern 1-4? Dessutom fyra vuxna som också hemst gärna vill hitta på något..

Dan sätter mig på morgonen och kollar lite på nätet på olika museum vi kan besöka, som dessutom är hyffsade för barn.

Han hittar The Cabinet War Rooms museum (vilket han besökt innan). Vi andra hade väl hellre sett The science museum eller nåt annat (eller iaf Katta och jag) Rich var helt med på Dans beslut.

In i bilen allihopa, sent som vanligt..Lite gitarr måste liras, snacks och dryck måste packas till barnen, lite pianospel och sång från Rich sida och sen äntligen ut med alla bilstolar i bilen, in med barnen, barnvagnar, kaffekoppar och allt annat som hör därtill för att kunna ta en sväng in till stan.

Tillslut kan vi rulla iväg allesammans i Rich stota Land Rover. Väl inne i stan, vart det lite sighseeing, ahhh där var Big Ben, Rich gamla arbetsplats, Trafalgar Square osv...

Vi hittar tillslut parkering och börjar gå emot museumet (observera det är söndag och detta museum ligger mitt i ett affärsdistrikt så det är verkligen inget öppet..). När vi väl är framme så är det en lååång kö med tyska språkstudenter, vi bestämmer oss för att gå och äta lite lunch och komma tillbaka senare. Rick och Dan hade sett nåt hak på vägen, så vi gick tillbaka. Ja hak var den rätta bemärkelsen, typ ett ställe för byggarbetare, barnen skriker och är hungriga så det var bara att sätta sig ner. Alla beställde in en varsin lasagne, tog väl några minuter så stod all mikrovågsuppvärmd mat på bordet... En tugga och alla typ mer eller mindre spottade ut, övertokt lasagne, vi drack upp kaffet och lämnade stället utan att varken äta upp eller betala för matten. Barnen fick en varsin glass!

Tillbaka till museumet med halvhungriga barn, vi tänkte att vi kunde äta något inne på museumet. Vi betalar och går in, Molly vägrar sitta i vagn, Jennifer springer omkring och skriker, Josephine är trött och Isabelle hyperspeedad! Gaaaah! Vi får direkt till cafeet och det visar sig att det bara finns massa kakor och bakelser (ännu mer socker för barnen) Rich försvinner med sin guidetelefon och lyssnar intressant på hur livet var för Winston Churchill och regeringen levde här under andra världskriget. Dan kunde också koncentrera sig hyffsat bra, medans jag och Katta fick springa runt och försöka tysta våra barn så de andra besökarna kunde få en chans att njuta av sin museumdag!

Vart ingen lång visit, vi var ute rätt snabbt, gick till St James park och försökte hitta en bra restaurang, dock var allt stängt så det var inte det lättaste. När vi väl hittar ett så är de naturligtvis mitt emellan lunch och middag. Grrr! I med ännumera onyttigheter i barnen!! Rich började även pröva sin GPS på mobilen och hade fått fatt på en E.A.T som inte skulle ligga allt för långt bort, som i en trupp följer vi honom med telefonen i högsta hugg, 15 min senare kommer vi till en tom lokal där man bara kan se konturerna av E.A.T-skylten!!

Dags att åka hem, tillslut satt vi alla i bilen och kunde inte mer än annat skratta åt vår otroligt lyckade London-dag!!

1 kommentar:

Anonym sa...

underbar läsning. himla kul att höra att det inte bara är vår familj det blir så där för ibland :D