måndag 11 maj 2009

Firenze!

Vart en tidig morgon för oss. Uppe redan vid sex. Tåget till florens gick strax efter sju. En stark expresso och vi var på fötter, trots det tidiga uret.

Mindre än fyra timmar senare är vi framme, solen skiner och morgonpulsen är som bäst. Inte riktig i vetskap om vart vi ska, haffar vi en taxi som tar oss till hotellet, eller snarare pensionatet vi ska spendera sista natten i Italien på. Vart ett riktigt budgetalternativ, men skulle säga att det är perfekt. Gammalt och rustikt med stora rum och mycket ljus. Väldigt italienskt.

Nästan direkt ger vi oss ut för att kolla lite, med Arnofloden precis utanför och Ponte Vecchio-bron ett stenkast härifrån.

Därefter ger vi oss ut bland dom små gränderna och gatorna som kryllar överallt, hungriga strosar vi omkring och finner mot all förvåning ett riktigt coolt Cavalli-cafe. Vi går in och ser att alla står lite överallt med sin tallrik och äter på stående fot. Vi går fram till disken och pekar vad vi önskar att äta och tar ett glas San Pellegrino (som alla andra...). Det visar sig att Dans röbets- och taleggieorisotto och min speltsallad i kombination med parmeggiano- och tomatsallad är ett av det godaste vi ätit! Naturligtvis i kombination med denna häftiga miljö. Vi avslutar med en stående espresso, klassiskt italienskt.

Vi fortsätter ut bland alla smågator, går igenom en marknad, lite butiker som Gucci, Cavalli, MiuMiu, Replay osv. Utbudet är oändligt!

Vi går vidare och kommer till ett soligt torg, sätter oss vid ett bort på ett mysigt utecafe. Extremt dyrt, men extremt värt det. 20 euro för en kaffe och en te!


Till all förvåning passerar vi ett HM, vi går naturligtvis in och jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det är ett av de mest unika HM jag någonsin vart in i... Kläderna var en helt annat kollektion än vad dom fanns både i Bergamo och Milano.

Tillbaka på hotellrummet för en liten siesta, ikväll ska vi hitta någon mysig restaurang och skämma bort oss riktigt med en lyxig middag.

Ciao!

Inga kommentarer: