lördag 19 januari 2008

Läkarvård

Man må säga att service inte direkt är något man förväntar sig på Malta, ja för de har faktiskt blivit så, man förväntar sig aldrig att bli väl bemött på en restaurang, en snabbkassa i matbutiken eller att hantverkaren ska komma i tid osv.


Men det finns en sak som är alldeles enormt här på Malta, sjukvården! Vår husläkare Stefan är helt fenomenal, det är bara att ringa eller sms:s honom så kommer han inom ett par timmar om det är gällande barnen och en själv så kommer han garanterat innan dagen är slut. Å så priset, 10 Euro, ja det är sant, ingenting ju! Han gör även hembesök och utför Mollys barnsprutor. Kanonbra!


Även läkaren nere i apoteket ett par dörrar ner, visserligen bara där ett par timmar om dagen, 11.30-13.00, men det är bara att ramla in så hjälper han en, för max en hundring.


När jag väntade Molly så gick jag privat, http://www.stjameshospital.com/, visst det var inte gratis, men antar att det är inget man kan förvänta sig av den servicen. Mrs. M Chircop, en helt underbar doktor som var med mig från första besöket och även förlöste lilla Molly. Femstjärnigt rum och trerättersmåltider varje dag. Hjälp med blöjbyte och annat under nätterna efter förlossning (alla som fött barn vet att man orkar inte vara uppe och springa då..)


Alla ni som tycker att sjukvården är så fantastisk i Sverige, så tror jag faktiskt att Sverige och även andra länder har lite att ta till sig av denna lilla ö i medelhavet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande att höra om sjukvården på Malta! Kommer troligtvis tillsammans med maken flytta till Malta inom den närmsta framtiden. Var inne och kikade på St. James hemsida - du skrev "visst, det var inte gratis". Får man fråga vad priserna ligger på, på ett ungefär? Såg verkligen ut som ett toppensjukhus!

Mvh/Cissi