måndag 30 juni 2008

Pass

Malta Malta Malta....

... vi har som sagt vart i Valletta i dag för att fixa Mollys pass (TRODDE VI JA). Malta är inte direkt så effektivt när det kommer till praktiska saker.

Vi går först och hämtar ett nytt födelsebevis som i sin del måste få en speciell stämpel från ett annat kontor...

... sen går vi och tar kort på Molly och därefter upp på svenska konsulatet. Det är en maltes som jobbar där och jag har tidigare tyckt att han är, minst sagt, lite trög.

I alla fall, allt går bra, tills han vill ha Mollys personbevis, ehhh hon har inget personbevis då hon aldrig vart folkbokförd i Sverige. Sista 4 siffror, alltså personnummer, nej hon är inte heller berättigat något sånt (förrens vi skriver oss i Sverige). Däremot är hon berättigat något som heter samordningsnummer, men det ger en inte rätten till ett personbevis.

Vi ringer till Skatteverket i Sverige och får veta att Molly inte finns med i något register, what so ever. Blir även informerade av skatteverket att konsulatet skulle ha hjälp oss med dessa papper när vi ansökte om provisoriskt pass precis när hon var född..

..Naturligtvis skyller denna Paul över detta på oss och säger att det är upp till oss!

Hmmmm.

Vi är säkra på att vi fyllde i namnregistreringsblankett när vi ansökte om pass och det skall ha skickats till skatteverket av konsulatet, men det verkar ha 'tappats' bort av någon anledning!!

Många samtal till Sverige vart det i dag, och de ska återkomma lite senare i veckan..

Vi hoppas bara på att det ska lösa sig... :S

1 kommentar:

Anonym sa...

GRRRRRR man blir galen.
De e før øvrigt 4 sista siffror även i ett samordningsnr. Samuel har sånt :-)